Sahne Sanatları Bölümü

Yönetmen Öğretmen: Tiyatro Oyunu Sahneleme Eğitimi

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Üniversitesi işbirliği ile organize edilen ve eğitmen olarak Dr. Öğr. Üyesi Nuri Nalbantoğlu'nun da katkı sunduğu "Yönetmen Öğretmen: Tiyatro Oyunu Sahneleme Projesi", 21 Ekim - 11 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu eğitim projesinin hedef kitlesi, okullarında tiyatro çalışmaları yürüten ya da yürütmeyi amaçlayan lise öğretmenleridir. Projenin temel amacı öğretmenlere bir tiyatro oyunu çıkarmanın (sahnelemenin) bütün aşamalarıyla ilgili bilgiler vermektir. Katılımcılar metin seçimindeki kriterler, metin analiz yöntemleri, prova süreçleri, yönetmenlik gibi konularda bilgi sahibi olurlar. Tiyatronun bir araç olarak genç bireyin gelişimine katkısı üzerine farkındalık oluştururlar.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat