Sahne Sanatları Bölümü

Shakespeare'in Tragedyalarından Monologlar Kolajı: GÖLGELER

Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü, Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle "Shakespeare’in Tragedyalarından Monologlar Kolajı: Gölgeler" adlı oyunu sahneledi. Shakespeare’in oyunlarında geçen monologlardan oluşturulmuş tek perdelik oyunu başarıyla sahneleyen öğrenciler ayakta alkışlandı.

İki yıl önce kurulan bölümün ilk oyununun sahneye konduğunu belirten Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Nalbantoğlu, “Tiyatro oyunumuzda birinci ve ikinci sınıflarımızdan yirmi iki öğrencimiz yer aldı. Yaklaşık üç hafta içinde hazırlandık ve bölüm olarak bu ilk oyunumuz oldu.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sahne Sanatları Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Gamze Tanrıvermiş’in yönettiği oyunun koreografisini Öğr. Gör. Meltem Atagün üstlendi. Tiyatro oyununu akademik ve idari kadromuzla birlikte izleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, oyunun sonunda emeği geçen hocalarımıza birer teşekkür belgesi takdim etti ve şu değerlendirmede bulundu:

“Devlet Konservatuvarımızın sahip olduğu imkânları göz önüne aldığımızda bu kadar sürede böylesine muhteşem bir oyun sergilemeleri bizi çok duygulandırdı. Şahsen ben de gurur ve coşku doluyum. Devlet Konservatuvarının fiziki imkânlarının daha da iyileştirilmesi için elimden gelen tüm desteği vereceğim. Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”